Terdapat beberapa syarikat transport yang anda boleh pilih bergantung kepada kehendak barang anda yang perlu di transport.

Terpulang kepada anda untuk mengambil tahu tentang nama syarikat apa yang boleh digunakan untuk syarikat transport ataupun hendak tahu beberapa syarikat yang ada di Malaysia.

Anda boleh lihat contoh-contoh nama syarikat transport ini supaya anda boleh menjadikan ia sebagai inspirasi atau sebagai servis transport utama anda.

Berikut adalah 10 contoh nama syarikat transport:

 

Motor Express Delivery Sdn Bhd

Syarikat transport ini merupakan transporter di Malaysia yang mempunyai branch di Johor Bahru dan Selangor. Mereka sedang mengembangkan syarikat ke seluruh negara.

Coverage yang mereka ada sekarang adalah dalam seluruh Johor dan sekitar kawasan Kuala Lumpur dan Selangor. Mereka sudah mula beroperasi sejak 2016 lagi.

Informasi Syarikat:

Motor Express Delivery Sdn Bhd (Motorex)

+6018-662-2046

5, Jalan Perniagaan Setia 9, Setia Business Park 2, Taman Perniagaan Setia, 81100 Johor Bahru

 

Sutera Logistics Sdn Bhd

contoh nama syarikat transport sutera

Syarikat transporter ini bertempat di Senai, Johor Bahru dan mempunyai fleet untuk pelbagai logistics dan servis freight forwarding.

Mereka memberikan servis cross border untuk Singapura dan Malaysia.

 

Kimstar Freight Forwarding Sdn Bhd

nama syarikat transport kimstar

Mereka menyediakan servis seperti kargo logistics, cold-chain logistics, servis warehouse, servis transhipment dan forwarding servis.

 

Chun Hoe Logistics Sdn Bhd

nama syarikat transport chun hoe

Syarikat transporter ni beroperasi sejak 1993 lagi, dan menyediakan servis seperti steel production, building materials trading, industrial investment, construction development dan servis transport.

 

HLC Logistics Sdn Bhd

contoh nama syarikat transport hlc

HLC Logistics merupakan syarikat transporter yang menyediakan servis cold-chain logistics yang bertempatkan di Parit Buntar, Perak. Mereka mempunyai refridgerator dan chill truck untuk servis di Malaysia dan Singapura.

 

Win Logistics Solutions Sdn Bhd

contoh nama syarikat transport win logistics

Win Logistics sudah beroperasi lebih 10 tahun dalam industri logistic. Mereka lebih tertumpu kepada air-freight, sea freight dan juga door-to-door delivery servis.

HQ mereka terletak di Subang Jaya, Selangor. Mereka masih mengembangkan bisnes mereka untuk transport ke China, Thailand, Taiwan dan Indonesia ke Malaysia.

 

Wiritrans Sdn Bhd

contoh nama syarikat transport wiritrans

Wiritrans beroperasi sejak 1983 sebagai lorry transportation dan logistics di Puchong, Selangor. Mereka mempunyai servis “next day delivery” ke pelbagai area. Bisnes mereka sesuai untuk SME dan company besar seperti kilang dan sebagainya.

 

The Lorry

contoh nama syarikat transport thelorry

Mereka adalah platform logistic di Asia Tenggara untuk “lori sewa” yang memberikan servis transport dari lori kecil hingga ke 5 ton lori.

Mereka juga menyediakan servis seperti pindah rumah, pembuangan perabot, pemindahan ofis dan solusi bisnes logistik.

 

Hock Teoh Huat Transport Sdn Bhd

contoh nama syarikat transport hth

Mempunyai lebih 50 tahun pengalaman dalam industri logistik dan transport. Mereka mempunyai fleet dan team yang baik bagi memberikan servis kepada pelbagai company dan sedang berkembang untuk network ke Singapura, Indonesia, Thailand, Hong Kong, China dan Jepun.

 

 

Konklusinya

Bagaimana dengan nama-nama syarikat transport di atas? Adakah nama-nama tersebut memberikan inspirasi kepada anda?

Syarikat-syarikat tersebut terdiri daripada kategori logistic dan sebagai transport untuk menghantar barang dan menyelesaikan masalah company.

 

 

 

 

transport supply
April 7, 2022

What is a Transport Supply?

Transport supply is the capacity of the transportation infrastructures

transporter in malaysia
April 5, 2022

Top 10 List of Transporter in Malaysia 2022

There’s a lot of transporter in Malaysia but if

Post a Comment

Your email address will not be published.

×