cara nak pos coklat supaya tak cair

Cara Nak Pos Coklat Supaya Tidak Mudah Cair

Ada pelbagai cara untuk kita elakkan daripada coklat kita cepat cair. Tapi harini special sikit sebab ramai yang tanya macam mana nak buat coklat kita, supaya tak mudah nak cair semasa proses penghantaran. Kadang kala, ia tak lah sesusah yang kita sangkakan. Perkara yang simple jangan kita putar belitkan.

cara naikkan bisnes dengan servis penghantaran dokumen parcel

Cara Naikkan Bisnes Dengan Servis Penghantaran Dokumen

Penghantaran dokumen atau parcel merupakan perkara basic yang memenuhi keperluan pengguna untuk menghantar barang dari satu tempat ke satu tempat. Bukan itu sahaja, ia malah memberikan keluangan masa daripada hantar sendiri. Kita boleh lebih fokuskan dengan bisnes kita. Dalam bisnes, sama ada e-commerce ataupun tidak, servis penghantaran barang juga

5 tips cara pos barang berharga

5 Tips Cara Pos Barang Berharga

Barang yang berharga akan membuat kita sebagai sender risau dengan barang tersebut. Lagi-lagi kalau barang tu emas, diamond (berlian) dan sebagainya. Mana tak risau kalau apa-apa jadi dekat barang kita. Kalau hilang macam mana? Pening pulak nak pikir. So, saya nak bagi tips sikit dalam cara untuk pos barang

cara pos barang fragile

5 Cara Untuk Pos Barang Fragile Dengan Betul

Ini adalah cara-cara untuk pos barang fragile dengan betul: Bungkus dengan bubble wrap atau kotak yang tebal Bungkus barang dengan sedikit ruang dan tak terlalu ketat Labelkan pakej anda dengan sticker “Fragile” Gunakan insurans untuk pakej / barang anda Bungkus dengan salotape ke seluruh barang supaya tak terbuka  

pos barang guna kotak sendiri

Cara Nak Pos Barang Guna Kotak Sendiri 2021

Pos barang ke mana-mana lokasi anda boleh gunakan beg plastik atau parcel yang diberikan dari pihak syarikat kurier.   Boleh ke Pos Barang Guna Kotak Sendiri?     Ya. Anda boleh pos barang guna kotak sendiri. Kotak yang anda sediakan haruslah ditutup rapat dan wrap dengan betul. Kenapa ramai netizen

cara pos barang dari rumah

Cara Nak Pos Barang Dari Rumah

Pelbagai cara untuk pos barang dari rumah anda. Lagi-lagi kalau sekarang dah boleh buat secara online.   Ye betul..   Sekarang anda dah tak perlu pegi ke syarikat pos / kurier untuk pos barang anda, sebab hampir semua syarikat kurier kini menggunakan sistem online dalam proses penghantaran mereka.  

pos barang frozen

Cara-cara Untuk Pos Barang Frozen Dengan Betul

Ada pelbagai cara untuk menghantar barang-barang frozen, tapi ramai netizen yang masih ragu-ragu untuk menghantar barang frozen ke customer atau ke supplier.   Ada ke kurier / syarikat pos boleh menghantar barang frozen? Ya. Ada. Tetapi tak semua syarikat pos dapat menampung permintaan setiap customer mereka. Ada sesetengah boleh

servis penghantaran dokumen

Servis Penghantaran Dokumen Biasa Berapa Lama Sampai?

Kebiasaannya, memang kita akan hantar dokumen melalui syarikat-syarikat kurier bagi penghantaran yang cepat. Kalau tak berapa urgent, kadang-kadang netizen akan gunakan servis penghantaran biasa sahaja. Untuk anggaran bagi masa untuk penghantaran dokumen adalah dalam 3 – 5 hari. Ini adalah purata bagi kesemua kurier company. Tak semua boleh dihantar

cara nak pos barang berat

Macam Mana Nak Pos Barang Yang Berat Dan Besar?

Pos barang besar dan berat bukan satu benda yang mudah. Memang barangkali setengah orang akan cakap, “Senang je, panggil orang lori angkat barang, Settle!” Tapi bukan semudah itu. Barangan yang berat biasanya ditugaskan untuk diambil memang dari muatan kereta yang berat. Seboleh-bolehnya lori, kalau bukan lori pun van. Tapi