courier delivers same day delivery in johor bahru

Which Courier Delivers Same Day In Johor Bahru?

When it comes to same-day delivery, it doesn’t mean it is “instant delivery”, it means that the item will be received on the same day! Currently, there are a few couriers that are able to fulfill this purpose. Whether which one you choose, there are differences when it comes

cara nak pos coklat supaya tak cair

Cara Nak Pos Coklat Supaya Tidak Mudah Cair

Ada pelbagai cara untuk kita elakkan daripada coklat kita cepat cair. Tapi harini special sikit sebab ramai yang tanya macam mana nak buat coklat kita, supaya tak mudah nak cair semasa proses penghantaran. Kadang kala, ia tak lah sesusah yang kita sangkakan. Perkara yang simple jangan kita putar belitkan.

5 tips cara pos barang berharga

5 Tips Cara Pos Barang Berharga

Barang yang berharga akan membuat kita sebagai sender risau dengan barang tersebut. Lagi-lagi kalau barang tu emas, diamond (berlian) dan sebagainya. Mana tak risau kalau apa-apa jadi dekat barang kita. Kalau hilang macam mana? Pening pulak nak pikir. So, saya nak bagi tips sikit dalam cara untuk pos barang

10 bisnes yang memerlukan khidmat penghantaran barang

10 Bisnes Yang Memerlukan Khidmat Penghantaran Barang

Banyak bisnes yang memerlukan servis atau perkhidmatan penghantaran dalam pelbagai aspek dari industri permakanan ke industri e-commerce. Syarikat servis penghantaran merupakan jantung kepada bisnes-bisnes yang saya akan sebutkan ini. Kurier akan target untuk menghantar setiap barang dengan pantas. Dengan masa yang sama, mereka juga harus pastikan barang yang dihantar

cara pos barang dari rumah

Cara Nak Pos Barang Dari Rumah

Pelbagai cara untuk pos barang dari rumah anda. Lagi-lagi kalau sekarang dah boleh buat secara online.   Ye betul..   Sekarang anda dah tak perlu pegi ke syarikat pos / kurier untuk pos barang anda, sebab hampir semua syarikat kurier kini menggunakan sistem online dalam proses penghantaran mereka.  

top 5 lorry delivery services

Top 5 Lorry Delivery Service in Johor Bahru

There’s a lot of solutions out there when it comes to moving items, transporting goods and even managing or sorting from one point to another point. When it comes to lorry delivery, it involves getting bigger items or having small items but large in quantity. Companies that utilise more

servis penghantaran dokumen

Servis Penghantaran Dokumen Biasa Berapa Lama Sampai?

Kebiasaannya, memang kita akan hantar dokumen melalui syarikat-syarikat kurier bagi penghantaran yang cepat. Kalau tak berapa urgent, kadang-kadang netizen akan gunakan servis penghantaran biasa sahaja. Untuk anggaran bagi masa untuk penghantaran dokumen adalah dalam 3 – 5 hari. Ini adalah purata bagi kesemua kurier company. Tak semua boleh dihantar

5 cheap courier services in johor bahru

5 Cheap Courier Services That You Can Find In Johor Bahru

Searching for “cheap” courier services in Johor Bahru might be tiring and sometimes we get deceived by the pricing that is given online. The information that is available online is already good. But is it good enough to satisfy us with the pricing?   Here are the Top 5

best courier service in johor bahru

Best Courier Service In Johor Bahru 2021

5 Best Courier Service in Johor Bahru for 2021 Finding the best courier service in Johor Bahru probably not that hard. But choosing the right one is the ultimate question! Here’s a list of the top 5 best courier service in Johor Bahru that you can choose from in